Vintern har varit lång, satt sina spår.
Längtan till säsongens början, till ljudet av porlande
öringvatten med kläckande insekter blev för stor.

Efter att i februari försökt dämpa hungern genom att besöka VW-handlarens årliga flugfiskehelg i Uppsala där Klingberg satt och band torrisar på löpande band trillade jag dit.

Jag har nu ett städ, bindtråd, fjädrar o dant från fåglar och andra luddiga varelser, en stinkande harmask och diverse viktiga verktyg såklart. En ny värld av prylar öppnade sig, igen…
Faktiskt kom min fru på mig med bindarsaxen i högsta hugg en kväll, rotande bland min dotters berg av barbiedockor, mumlande :
-Nog fan ska det väl finnas en blondin med hår som e perfekt som stjärtspröt!
Det fanns det.

Jag har försökt hålla det hemligt, man vill ju inte bli klassad som en flugbindare.

– Varför binda när det går att köpa bra flugor för 10:-/st ?
Valid fråga, verkligen, dessutom går det snabbare att med ett klick välja fluga storlek o färg för att sedan dagen efter ha en ny population inrättade i asken sida vid sida.

Som sagt, för mig ett sätt att komma närmare fisket när väder/säsong eller annat hindrar mig från att fiska. På samma sätt som man med större energi slukar flugfisketidningarna under vintern.

Vid sidan om det där med bindningen är säsongens resor planerade (spontanresorna tillkommer).

Äntligen åker vi ner till Slovenien igen.
Jag, bror min, Engström och Nicklas, måndag 25 maj bär det av med flyg till Treviso för bilfärd till Most na Soci och incheckning på Zlata Ribica. Sedan fem dagars fiske i Soca, Idrija, Baca, Tolminka och Trebusica.

Sedan skall jag testa flytringsfiske med Anders i Falun på nationaldagen för att den 7e juni fiska Lungsjöån, ser fram mot två sköna dagar med gott fiske.

Den 11 juli bär det av till Saxnäs och Ransarån med omnejd där vi får fem fiskedagar.

Sen är det bara att klämma in Gimdalen någonstans.

Skitfiske !