14 september

Så var det klubbträff för Lungsjöån & Borrsjöån Flyfishing.

Vi har mitten av september i almanackan och fortfarande rekordlågt vatten i åarna.
Höstfisket har inte kommit igång ännu, det är fortfarande varma dagar och långt ifrån frost på nätterna känns det som. Fisket är i ett mellanläge och vi hade inga större förhoppningar om toppenfiske när vi åkte upp för att fiska Borrsjöån både lördag och sändag.
Vi fick en bra start då brormin direkt drog på en regnbåge vid bron i Borrsjöån. En bit nedströms ån var det riktig vakfest och jag krokade en fin båge efter bara ett par kast.

Vi fick en fin dag men vaken lugnade ner sig och fisket blev väl som förväntat.

På kvällen var det klubbträff och middag på pensionat Björkan i Enviken. Vi var ca 25 medlemmar som fick en inblick i Hans Lidman´s intressanta liv och öde.
Jag passade på att investera i Lidmans klassiker ’Det nappar i Svartån’ originalutgåvan från 1945.

Söndagen bjöd på grådis och vi begav oss åter till Borrsjöån för att fiska midgesträckan.
Ett kallt höstregn började falla och midgesträckan var lugn och livlös, inte ett vak, inte en insekt. Vi tog det säkra före det osäkra och åkte ner till nedre bron, man brukar alltid kunna håva upp någon både i nedre poolen.
Borrsjöån med sitt låga vattenstånd strömmar varsamt och stående på bron kan jag snart se det första vaket nere i poolen. Nuså. Fisken går upp och tar försiktigt i ytan med jämna mellanrum och jag lägger varsamt ut min lilla torris. Jag behöver inte vänta länge på belöningen, det plaskar på rejält och fast fisk sitter, rusar och hoppar högt, för högt och jag tappar den. Det är lite svårare just när fisken hoppar och man har hullinglöst. Det är tydligt att minst en till simmar omkring i poolen och tar från ytan. Strax upprepas exakt samma sak – med skillnaden att jag nu håvar och återsätter regnbågen. Brormin kommer lunkandes – har sumpat sin iphone någonstans utefter ån… Han har tur och hittar den en bit uppströms och vi kan packa ihop och åka hemåt.
Nu kan man bara se fram emot frostnätter och vindstilla dagar med lite solvärme så skall nog fisket komma igång ordentligt, och så måste det komma lite regn.