Idsjöströmmen 21, 22 och 23 augusti

Det har varit en sommar insvept i kyla och fukt. En sommar med väder som även tärt på de hårdhudade Gimdalsinvånarna. Nu har äntligen solen kommit till Gimdalen.

Jag fick en fråga av bilförsäljaren i Uppsala om jag ville följa med på en gruppresa till Idsjöströmmen på sensommaren och vem kan tacka nej till det. Brormin blev febersjuk så jag hade en härlig femtimmars bilresa upp till Gimdalen.

Vi var ett gäng goa gubbar som huserade i Kullagården och humöret var på topp. Lars-Åke och Jennifer kom förbi innan middagen och berättade passionerat om Idsjöströmmen och Gimdalens historia innan det blev middag med efterföljande rökverk.

På lördagsmorgonen rådde fiskeiver, vädret var kanske till och med lite för bra med värme och strålande sol. När jag kom ner till strömmen var gruppen redan utspridd och humöret var på topp. Det blev ett par koppar espresso vid vindskyddet innan tafsen lades ut.

Som Lars-Åke hade sagt – I augusti vakar det inte. 98% blindkastande över hålor och kring stenar gav ändå resultat. Inga jättar men livlig och fin harr var då och då och smakade på torrisarna. Riktigt små tusenbröder fanns överallt och blev något utav ett irritationsmoment när man hade ett perfekt flyt och lugan närmade sig den där formodade ståndsplatsen – och så stod det ett gäng orädda och hungriga småttingar där och plaskade till på det perfekta flytet. När ryktet om vad som serverades på ytan nått en massa småttingar så var det bara att flytta på sig.

Vid Jönsholmen gick det några burkar Gin & Tonic i solgasset och en o annan 40cm harr fick bita i våra krokar. Vid lunch så serverade Alex en härlig pytt och det blev någon timmas skitsnack vid vindskyddet innan eftermiddagsfisket tog vid. Även om sällskapet och vädret var underbart så fattades det ändå något – kläckande insekter och vakande fisk, men det kan man leva med när det man har tre underbara dagar i ett underbart harrvatten med bra boende och toppenkäk. Får se om det går att klämma in en höstresa till Gimdalen.

Skitfiske!