Fredag 10 juli

Jag plockade upp brormin i Mora och därefter blev det buffélunch på hotellet i Älvdalen.

Det var dags för Rotälvsfiske igen, nu utan guide. Vi har ju några heta spots och trots skitvädret känns det väldigt skönt att fiska ett riktigt vatten. Dessutom så fick vi den gamla vanliga historien utav killen i shoppen –Igår var det fantastiska kläckningar…

Nu härjade kraftiga regnbyar och frisk vind i dalen där Rotälven slingrar sig fram, trots det såg vi folk nere vid älven med spö i hand.

Vi passerade woodo-husen så snabbt det bara går på den hala grusvägen på vår väg längre upp längs älven.

Fisket började okej och efter ett tag kunde första harren landas och det blev lite varmare innanför fiskejackan, men eftersom fisket inte var glimrande och våra hotspots inte så stora så jobbade vi oss uppåt men fick inget riktigt bra fiske under dagen. Regnet och vinden blev alltmer ihållande och vi beslöt oss för att styra mot Sälen och svänga förbi lilla Dysån på vägen över fjället.

Dysån ä ringet stort vatten, långt ifrån. Vi gick korta bitar utefter ån för att spana men såg ingen riktig aktivitet och våra flugor förblev torra. Det blev istället avslappnade after fish vid stugan för att ladda inför morgondagens resa till Funäsdalen.