Lördag 17 maj

Äntligen har värmen kommit. Senaste dagarna har det kyliga vädret tryckts bort av skön och efterlängtad vårvärme. Uppe i åarna har det börjat röra på sig och Jonas har på sin blogg rapporterat ökad aktivitet på fisk och insekter.
Det är dags för klubbdag vid Borrsjöån.
Jag och brormin packade in oss i bilen på fredagen för att vakna upp utvilade bland masar och kullor på Björkans pensionat. Vi bunkrade upp med chark och frukost och sedan blev det en kväll där brormin kämpade hårt med diverse fluglineknutar innan vi avnjöt ”12 Fördömda Män” och ”Die Hard” i Björkans salong.

Efter att ha sovit skönt som en otörstig vampyr vaknade jag med tryckande huvudvärk i det syrefattiga rummet. En kur med öppnat fönster och Ipren gjorde att jag somnade om sött och kunde sova ut.
Efter en senare frukost än planerat sladdade vi in på Borrsjöåvägen där vi kunde räkna in tio bilar vid övre bron. Vi begav oss direkt till nedre bron där det var lugnare. Det kändes härligt att i den gassande solen förbereda sig för säsongens första fiske. Vi traskade ner till Borrsjöån i en byig frisk vind som effektivt svepte bort fjädermyggs-kläckningarna. Vi stod på bron och tittade nedströms, just nu var vinden svag och insekter dansade sporadiskt över ytan. Hagtornsflugor, Vassländor och mygg dansade i motljus, ackompanjerade av gökens evigt ko-ko’ande, en välkommen symfoni efter vinterns väntan på fisket. Ytan nere i polen bryts av ett par sporadiska vak och tänk så underbart torrflugefisket kan vara även om man inte fiskar.
Vi fiskade av polen utan att invånarna visade intresse för våra flugor. En stunds snack på bron och lite fiske uppströms innan vi begav oss upp till tältet för Hagborgs nygrillade hamburgare.
Det var god uppslutning med 27 klubbmedlemmar. Mycket snack och nya bekantskaper kring grillen alltmedan vinden tilltog ute på myren. Gustavsson berättade flitigt om hans eskapader på Nya Zeeland, Slovenien och Montana.
Vi fiskade strax uppströms övre bron och brormin fick några vak att kasta på. Med en svart Hagtornsfluge-liknande skapelse lyckades han kroka en av Borrsjöåns fina regnbågar. Det blev fika vid bron och fiskesnack med andra medlemmar innan vi begav oss hemåt efter en kul klubbdag. Vi överraskade Jonas med förslag på kvällsaktivitet…

Tack Jonas för en bra dag.