20-21 Maj

Så var det dags för klubbpremiär i åarna.
Efter att tillbringat veckan i stekheta Dubai kändes det skönt att packa fiskeprylarna för årets första fiske.
På lördagen var det Borrsjöån som stod för fisket. Gråmulet väder bjöd på en stilla å där fisken var väldigt försiktig med att vaka. Med stripande torrfluga lyckades ändå några lockas upp för att krokas. Inga andra fiskare vad vid ån idag och vid 21 gav vi upp och bilade till Björkans där det blev en stillsam afterfish.

Söndagen bjöd på något ljusare väder och nu var det dags för klubbdag i Lungsjöån. Kul att träffa de andra medlemmarna tillsammans med Jonas Hagborg vid Vasastenen. Kläckningarna briserade inte direkt och det var rörelse på torrisarna som gav resultat. När eftermiddagen gick mot kväll mojnade vinden och värmen gav lite fart på kläckningen. Inget massivt men ändå sporadiska vak och bättre fiske.
En höjdpunkt var ju oxå att Niklas Dahlin var uppe och fiskade med oss samt när det var dags för lunch vid slogboden så visade Niklas hur man binder riktigt snygga flugor.

23 Maj

Idag vaknade man till en underbar försommarvärme i Stockholm varpå fan flög i mig och istället för att styra bilen till kontoret blev det till Lungsjöån 😉
Solen värmde härligt vid 12-tiden och jag stannade till vid bron och lyckades gansak snabbt landa 2 åringar och en båge, en av äringarna var riktigt brun och fin, kring kilot. Sedan blev det fiske vid vasastenen och sträckan innan myren där det vakade regelbundet så långe inte någon bris krusade ytan, 7 öringar landades innan jag begav mig hemåt klockan 6.
En bra dag på ”jobbet” 😉

Känns underbart efter onsdagens fiske att få se öringarna aktiva i Lungsjöån. Nu är det bara att vänta in de massiva vulgatakläckningarna och försöka ta sig upp till åarna för att pricka säsongens höjdpunkt.

Lutar åt Lungsjöån på nationaldagen. Kläck slända kläck!